Τεστ φυσικής κατάστασης

Θες να διαπιστώσεις σε τι επίπεδο είναι η φυσική σου κατάσταση; Αν ναι, δοκίμασε αυτές τις απλές ασκήσεις. Εάν δεν μπορείς να τις κάνεις σημαίνει ότι πρέπει να ασκηθείς περισσότερο. Όσοι έχουν καλή ικανότητα άσκησης έχουν μειωμένες πιθανότητες να πεθάνουν νωρίς από οποιαδήποτε αιτία.
  1. Το τεστ των σκαλοπατιών

Δες αν μπορείς να ανέβεις 60 σκαλιά σε γρήγορο ρυθμό -μέσα σε ένα λεπτό- χωρίς να χρειαστεί να σταματήσεις. Αν δεν έχεις 60, μπορείς να τα ανεβοκατέβεις περισσότερες φορές. Με αυτόν τον τρόπο ελέγχεις την υγεία της καρδιάς σου.
  1. Το τεστ του τζόκινγκ

Μπορείς να κάνεις τζόκινγκ για επτά λεπτά συνεχόμενα; Αν όχι, έχεις περισσότερες πιθανότητες για καρδιακές παθήσεις ή εγκεφαλικά επεισόδια.
  1. Το τεστ του καθίσματος – σηκώματος

Μπορείς να καθίσεις στο πάτωμα και να σηκωθείς ξανά χωρίς να χρησιμοποιήσεις το χέρι, το γόνατο ή τον αγκώνα για επιπλέον στήριξη; Εάν η απάντηση είναι αρνητική, ήρθε η ώρα να κάνεις περισσότερη άσκηση.
  1. Το 3λεπτο τεστ της σανίδας

Σε γενικές γραμμές, η ικανότητα να κρατάς μια σανίδα για 10-30 δευτερόλεπτα θεωρείται το ελάχιστο, από την άποψη της επαρκούς ισχύος του πυρήνα. Αν θέλεις πραγματικά να δοκιμάσεις το επίπεδο φυσικής κατάστασης και την πρόοδό σου, δοκιμάστε το 3λεπτο τεστ σανίδας.
  1. Το τεστ των push-up

Πόσα push-ups που μπορείς να εκτελέσεις; Δες ανάλογα με το φύλο και την ηλικία σου. Όσο πιο νέος, τόσα περισσότερα. 25-35 ετών  Άνδρες: 21-28 push-ups. Γυναίκες: 19-20 push-ups. 35-45 ετών  Άνδρες: 16-21 push-ups. Γυναίκες: 14-19 push-ups. 55 ετών και άνω Άνδρες: 10-12 push-ups. Γυναίκες: 10 push-ups. Αν δεν περνάς αυτά τα τεστ, πρέπει σίγουρα να κινητοποιηθείς. Μην αγχώνεσαι όμως. Με την γυμναστική όλα αυτά θα γίνουν!

Αφήστε σχόλιο