Γαμήλιος Χορός: Λάμψτε με τη Βοήθεια Επαγγελματία Χορογράφου

Οι στιγμές που τραβούν όλα τα βλέμματα και κάνουν όλα τα κεφάλια να γυρίσουν σε ένα γάμο, είναι δύο.

Η πρώτη, όταν φτάνει η νύφη στην εκκλησία και η δεύτερη, όταν μπαίνει το ζευγάρι στο χώρο της δεξίωσης με ένα τραγούδι της επιλογής τους να παίζει δυνατά.

Αυτό που περιμένουν όμως όλοι να δουν, είναι ο γαμήλιος χορός!

Ερωτήσεις όπως…

Ποιο τραγούδι έχουν επιλέξει να χορέψουν και κυρίως πώς θα το χορέψουν;
Ο γαμπρός ξέρει να χορεύει ή απλά θα κουνιούνται αγκαλιασμένοι δεξιά και αριστερά;
Ή μήπως θα χορέψουν όπως δεν περίμενε ποτέ κανείς;

αναμένουν εναγωνίως απάντηση!

Μαθήματα Χορού; Γιατί Όχι;

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν να κάνουν κάτι ξεχωριστό και καταφεύγουν σε καθηγητές χορού για να χορογραφήσουν το γαμήλιο χορό τους.

Οι περισσότεροι άνδρες δεν έχουν σχέση με το χορό και νιώθουν αμήχανα. Όμως με τα κατάλληλα μαθήματα και το στήσιμο της χορογραφίας ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ζευγαριού, το αποτέλεσμα δεν έχει παρά να βγει όμορφο.

Το ζευγάρι επιλέγει το τραγούδι που θέλει να χορέψει ανάλογα με το ύφος του γάμου. Κάτι ρομαντικό ή κάτι πιο παιχνιδιάρικο. Στόχος είναι το ζευγάρι να το διασκεδάσει, να περάσουν όλοι καλά και φυσικά θα βγουν στο σημείο αυτό υπέροχες φωτογραφίες.

Τα ζευγάρια επιλέγουν συνήθως βαλς, τάνγκο, ρούμπα ή αν είναι πιο τολμηρά bachata ή salsa. H τελευταία τάση είναι και η συμμετοχή φίλων στη χορογραφία.

Η χορογραφία είναι συνήθως γύρω στα 2 λεπτά. Χρειάζονται περίπου 10 ώρες μαθημάτων για να βγει με άνεση το ζευγάρι στην πίστα, ακόμα και αν δεν έχει ξαναχορέψει κάτι τέτοιο.

Συνιστάται να ξεκινήσει τα μαθήματα τουλάχιστον 2 μήνες πριν. Ο χορογράφος θα πρέπει να γνωρίζει το χώρο της δεξίωσης, το είδος του νυφικού φορέματος, τα παπούτσια της νύφης και το χτένισμα για να μπορεί να προσαρμόσει τις φιγούρες.

Ένας τέτοιος γαμήλιος χορός, θα είναι μια έκπληξη για όλους και η ομορφότερη στιγμή της ημέρας. Είναι κάτι που θα μείνει αξέχαστο!

Πιστέψτε με, ακόμα και μετά από 16 χρόνια, όσοι είχαν παρευρεθεί στο γάμο μου, λένε ότι ήταν ο καλύτερος και πιο αξέχαστος γάμος που έχουν πάει και πόσο εντύπωση τους έκανε ο χορός.

Και δεν ήταν μόνο ο γαμήλιος ‘’τανγκο-χορός’’ αλλά μετά επιφύλαξα ακόμη μια έκπληξη για όλους (και για τον γαμπρό). Μια χορογραφία οριεντάλ από εμένα!

Το άρθρο επιμελήθηκε η Ιωάννα Ζάρα, ιδιοκτήτρια του make the step dance lab. Για διαδικτυακά μαθήματα ή οποιαδήποτε άλλη ερώτηση μπορείτε να στείλετε email στο mthestep@yahoo.com ή να επικοινωνήσετε μαζί της στο Facebook ή το Instagram.